Жена на около 90 години беше спасена пет дни след опустошителното

...
Жена на около 90 години беше спасена пет дни след опустошителното
Коментари Харесай

130 загинали и над 250 в неизвестност седмица след земетресението в Япония

Жена на към 90 години беше избавена пет дни след опустошителното земетресение от над 7 по Рихтер, което удари Япония, оповестява Evening Standard.

Жертвите на бедствието към неделя към този момент са към 130 души. Сред тях има и деца. 

Ишикава е най-тежко засегнатият район от земетресението, до момента в който град Ваджима записва максимален брой смъртни случаи - 69, следван от Сузу с 38.

Повече от 250 души към момента са в неопределеност.

Земетресението с магнитуд 7,6 по скалата на Рихтер удари западното крайбрежие, унищожавайки инфраструктурата и прекъсвайки електрическите връзки към 22 000 жилища в региона на Хокурику. Дъждът попречва напъните за търсене на оживели.

Шансовете за оцеляване след трусове понижават след първите 72 часа. 

След 1-ви януари Япония беше подложена на над 700 следващи труса с друга мощ. Уточнява се, че земетресението е най-силното в региона на Ишикава от 1885-та година насам. Сеизмолози предизвестяват, че се чака трусовете да продължат най-малко още седмица. Има заплаха и за трусове с над 7 по Рихтер.

Цунами с височина над един метър връхлетя град Ваджима. Имаше заплаха друго цунами с височина до 5 метра да удари префектура Ишикава. По-късно обаче тази паника бе анулирана. Заплахата за цунами остана в действие повече от 20 часа за цялото западно крайбрежие.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР